top of page
Mobiele kantoor Teele Coaching

Over Teele Coaching

Teele Coaching stemt af. Preventie en re-integratie vraagt van werkgever en werknemer met elkaar werk aan de winkel voor een duurzaam resultaat.

Wie ik ben

Teele Coaching biedt begeleiding voor de werknemer en de werkgever. Wanneer iemand uitvalt door ziekte wordt passende begeleiding geboden voor alle betrokkenen. 

De focus is hierbij niet (alleen) gericht op een snel resultaat, maar vooral op duurzame hervatting in werk. Daarnaast is preventie van uitval een belangrijke dienstverlening. Met elkaar in kaart brengen welke stressoren en energielekken er zijn en onderzoeken hoe hiermee anders kan worden omgegaan.

blue.png
Achtergrond
lightblue.png
Kernwaarden
gray.png
Methode & werkwijze
Wie we zijn
Achtergrond & Werkervaring

Achtergrond & werkervaring

Mijn naam is Teele Westerhuis en ik werk ongeveer 10  jaar als coach.

 

Lang werkte ik als fysiotherapeut in een revalidatiecentrum, in een algemeen ziekenhuis en was ik mede eigenaar van een grote fysiotherapiepraktijk. 

Later koos ik voor een kleinere praktijk, met focus op psychosomatiek en haptonomie.

 

Dit combineerde ik met werk in een revalidatiecentrum, waar ik deel uitmaakte van de arbeidspoli. Hier deed ik ervaring op als arbeidsonderzoeker in de begeleiding van patiënten die langdurig waren uitgevallen in werk door medische klachten. Vaak kampten mijn patiënten met beperkingen als gevolg van NAH, kanker, long Covid (postcovid syndroom)of burn-out.

 

Steeds meer ben ik mij gaan focussen op preventie en re-integratie coaching en werd ik onderdeel van een groep betrokkenen rond de patiënt. Samenwerking met de bedrijfsarts, het UWV, werkgever en soms nog het behandelteam. Met elkaar uitvinden en stimuleren van de mogelijkheden voor mijn cliënt. Verbinden. Afstemmen. De neuzen dezelfde kant op. Dat drijft mij.

Kernwaaden

Respect

Duurzaamheid

De mens achter de cliënt zien

Zuiverheid en waardigheid

Efficiëntie & doelgerichtheid

Kernwaarden

De hierboven genoemde kernwaarden geven een idee over de onderstroom in de coachingstrajecten. Het is belangrijk om respectvol om te gaan met wat er speelt. Welke hindernissen zijn er ondervonden en hoe valt hier mee om te gaan? Hoe kan je verder zonder daarbij in de weerstand te blijven tegen wat er is gebeurd?

 

Zijn er mogelijkheden om te gaan met een beperking of doorgemaakte ervaringen en te accepteren dat er voortaan andere manieren zullen zijn om te kunnen werken? Of zijn er mogelijkheden voor verandering en verbetering. Hiervoor is het nodig met elkaar te onderzoeken wie je bent, wat je drijfveren zijn en waarvan je energie krijgt en blij wordt. Je bent geen patiënt, maar een mens die tegen grenzen aan is gelopen en hiermee anders wil omgaan.

 

Hiervoor is het nodig open, zuiver en eerlijk met elkaar te onderzoeken waar ruimte ligt. Ruimte om te kunnen werken zonder over grenzen te gaan. Ruimte om de juiste werkomgeving te vinden. Ruimte om met anderen te sparren over kansen en mogelijkheden. Ruimte om je op te richten, rechtop te staan en waardig je weg te vervolgen.

 

Het is nodig om te formuleren welk doel je voor ogen hebt. Wat wil je bereiken, waar ben je bang voor, durf te benoemen wat je wilt. Doelgericht ruimte vinden.

Quote

Quote

Teele (1962) Hij prikkelt, pakt door en stemt af. Met gevoel voor humor en zonder pijnpunten uit de weg te gaan zet hij samen met zijn cliënt stappen op weg naar werk. Werk dat zingeving biedt en zorgt voor een duurzame balans in werk en privé. Hij is een verbinder en stimuleert de samenwerking tussen belanghebbenden zoals werkgever, bedrijfsarts etc. Vanwege zijn langdurige ervaring in de revalidatie is hij bekend met burn-out, NAH, onbegrepen pijn en oncologie.

Methode & werkwijze

Methode & werkwijze

Bij Teele Coaching ga ik praktisch aan de slag. In gesprekken en met behulp van oefeningen brengen we persoonlijke vaardigheden en kansen in beeld. Oefeningen kunnen bestaan uit het maken en bespreken van vragenlijsten of opdrachten en gebruik van metaforen uit de ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Bij beperkingen in belastbaarheid en energie kijken we waar energielekken zitten en is het soms nodig meer structuur aan te brengen.

 

Daarnaast oriënteren we ons op de arbeidsmarkt. Ik bied hulp bij het opstellen van een CV, een motivatiebrief en inzet van social media. We zoeken naar werkervaringsplaatsen en bereiden sollicitatiegesprekken voor.

Drijfveer is steeds te zoeken naar een passend vervolg van je loopbaan, in balans, passend bij je waarden en normen.

Hoe & waar

De afspraken die we met elkaar hebben zijn zo veel mogelijk “live”. Dat kan op kantoor, thuis of bij een werkgever. Zo nodig, en soms is dat ook gewoon handig, kunnen we met elkaar video-bellen. Verder beschik ik over een mobiel kantoor, een camper die hiervoor speciaal geschikt gemaakt is.

 

Samenwerking & Intervisie

Door samen te werken met andere coaching bedrijven en bijvoorbeeld ergotherapiepraktijken kan het voorkomen dat Teele Coaching adviseert elders begeleiding te zoeken. Soms sluit een een andere deskundigheid of werkwijze beter aan bij de behoefte van een cliënt.

Middels regelmatige intervisie met collega’s zorgt Teele Coaching ervoor kwaliteit te blijven bewaken en op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en inzichten bijvoorbeeld over de begeleiding van mensen met NAH of kanker.

We staan voor je klaar

Ik sta graag voor je klaar

Wil je meer weten over onze dienstverlening, wil je een offerte aanvragen of heb je een andere vraag?

Neem dan gerust contact met mij op

bottom of page